Co je to Glamping?

Co je to Glamping?

Glamping je zkratka slov „glamour“ (tj. glamour, luxus) a „camping“ (tj. kempování). Jedná se o stále populárnější způsob rekreace, který spojuje pohodlí a luxus hotelového ubytování s dobrodružným nádechem kempování (nejen) v přírodě. Glampingové ubytování může mít různé podoby, jako jsou luxusní stany s pohodlnými postelemi, chatky, podkrovní pokoje, posedy a další netradiční varianty.

Vybavení glampingových zařízení bývá obvykle vyššího standardu než v klasickém kempu. Samozřejmě je to velmi individuální podle typu glampingu a velikosti prostoru, ve kterém se chystáte pobývat. Často ale můžete očekávat pohodlné postele, toalety, elektřinu, topení, někdy také sprchu, klimatizaci nebo třeba vybavenou kuchyňskou linku. Oblíbenou součástí vybavení bývá také venkovní posezení, gril, nebo třeba sauna. Fantazii se meze nekladou, nicméně je zde třeba zohlednit dvě věci: zda stojíte o vybavený glampingový resort nebo spíše samotu u lesa, a kolik jste ochotni za pobyt zaplatit. Mezi jednotlivými glampingy jsou totiž v obou kategoriích opravdu velké rozdíly.

Glamping je ideální pro ty, kteří chtějí zažít spojení s přírodou a venkovním životem, ale zároveň se nechtějí vzdát komfortu a luxusu, který nabízí tradiční hotelové ubytování. Tento trend získává na popularitě po celém světě a stává se novým fenoménem mezi cestovateli.

Proč zvolit glamping pro svůj výlet do přírody?

Pobyt v přírodě má spoustu pozitiv. Samotné koukání do zeleně má uklidňující účinky, stejně jako přírodní vůně (ne nadarmo se je „uzavírá“ do aromatických olejů). Je tady samozřejmě přínos čerstvého vzduchu a možnosti pohybu – procházky, sbírání hub, horské túry nebo třeba cyklistiky.

Často je ale také pobyt v přírodě nepohodlný, což je důvodem, proč v ní netrávíme dostatek času. Věříme, že právě tento fakt stál za myšlenkou vzniku glampingu, který měl přiblížit pobyt v přírodě dalším lidem a ukázat, že to nemusí být vždy o stanování, vaření nad ohněm v kotlíku a týdnu bez sprchy.

Díky tomu tak můžete spojit to nejlepší z obou světů: krásu, klid a ozdravné vlastnosti pobytu v přírodě spolu s pohodlím, teplem a dobrým jídlem z civilizace.

Zaujalo vás to? Tak mrkněte na naši nabídku Glampingu Slezsko.